Transport pulberi

TRANSPORT PULBERI

Containerele flexibile (FIBC) care sunt, de asemenea numite big bags, precum si captuselile pentru containere (liners) au fost dezvoltate pentru transportul si / sau depozitarea de diferite tipuri de materiale, care se prezinta sub forma de pudra sau granule.

Produsele care se prezinta sub forma de pulberi si granule variaza de la pulberea cea mai fina pana la fructe si legume. Ca urmare a varietatii foarte mari a acestor produse, fiecare dintre acestea necesita ambalajul sau dedicat, proiectat special pentru necesitatile de transport specifice. In acest punct, experienta acumulata de noi este utilizata la potential maxim pentru identificarea si proiectarea ambalajelor si a modalitatii si rutei de transport cea mai potrivita

Ambalajele pe care le oferim, fie ca vorbim de big-bags, linere din polietilena si polipropilena sau tapetare cu hartie kraft, sunt utilizate de ani de zile de companii multinationale producatoare de produse alimentare, farmaceutice si chimice.

Proiectarea individualizata si orientarea productiei catre fiecare client reprezinta cheia succesului acestor produse.

CONTAINERE FLEXIBILE (FIBC)

Containerele flexibile (FIBC), cunoscute si ca big bags, reprezinta solutia cea mai eficienta pentru depozitarea temporara si transportul marfurilor pulverulenta si granulare in vrac. Aceste containere se utilizeaza inclusiv pentru depozitarea si transportul marfurilor periculoase.

O problema foarte importanta a containerelor flexibile se refera la controlul electricitatii statice, care reprezinta un dezechilibru al sarcinilor electrice in interiorul sau pe suprafata unui material. Atunci cand containerele flexibile sunt umplute si descarcate rapid, miscarea curgatoare a substantelor pulverulente poate provoca acumularea de electricitate statica. Descarcarea sau impiedicarea incarcarii electrice este esentiala pentru ambalajele materialelor inflamabile sau combustibile sau intr-un mediu in care poate aparea praf combustibil in procesul de incarcare a containerelor flexibile.

De aceea, in functie de materialele care se incarca in FIBC se utilizeaza patru tipuri de containere flexibile big bags:

 • Tip A: big bags din polipropilena tesuta ne-conductiva, pentru ambalarea marfurilor nepericuloase
 • Tip B: big bags din polipropilena tesuta cu tensiune de strapungere scazuta
 • Tip C: big bags din polipropilena tesuta conductiva electric si impamantare
 • Tip D: big bags din polipropilena tesuta cu disiparea energie statice

CAPTUSELI PENTRU CONTAINER (LINERE)

Captuselile pentru containere (linere) sunt produse din PP tesuta sau din film de PE.

Deoarece toate materialele din componenta acestor echipamente care intra in contact cu produsul transportat sunt de calitate alimentara, linerele sunt compatibile cu utilizarea in transportul de produse alimentare , precum si transportul de produse chimice care se prezinta sub forma de pulberi sau granule.

Versiunile cele mai frecvent utilizate sunt pentru containere de 20′ , dar sunt disponibile si pentru containere de 40′ . Sistemele de umplere si descarcare sunt proiectate in functie de nevoile specifice ale clientilor.

Proiectarea privind modul de umplere si descarcare se executa conform posibilitatilor tehnice de incarcare si descarcare si poate fi diferita de la un client la altul. Astfel, informatiile furnizate de catre clientii nostri pentru proiectarea echipamentelor adecvate este de mare importanta , in scopul de a dezvolta solutiile cele mai potrivite scopului si echipamentelor de incarcare / descarcare existente. Prin urmare, participarea a clientilor in procesul de dezvoltare de linere este esentiala.

CARECTERISTICILE CONTAINERELOR FLEXIBILE ( FIBC ) SI CAPTUSELILOR PENTRU CONTAINERE

 • Proiectate in functie de nevoile clientului, conform cerintelor specifice
 • Economice
 • Calitate superioara
 • Transport sigur si igienic, liber de contaminare
 • Impiedica accesul prafului la marfa transportata
 • Transport de produse alimentare vrac in conditii de maxima igiena
 • Usor de instalat si umplut
 • Economisirea costurilor cu manopera muncii, materiale, precum si reducerea costurilor de transport si de curatare a echipamentelor de transport
 • Nu dauneaza mediului
 • Containere Flexibile
  Containerele flexibile (FIBC), intalnite si sub denumirea de big bags sau bulk bags, reprezinta solutia cea mai eficienta pentru...

  Afla mai multe

 • Captuseli pentru containere (linere)
  Captuselile pentru containere (linere) sunt frecvent utilizate in transportul pulberilor si granulelor din industria chimica, petrochimica, produse agricole, produse...

  Afla mai multe

Va stam la dispozitie oricand.